Vind passende energie

Ontdek en beleef

Alle sessies worden in groepsverband gegeven en hier is bewust voor gekozen. Het delen van ervaringen en de kennis van ieder mens is een groot voordeel van het leren in groepen. Ook het gevoel van herkenning en erkenning is een mooi bijkomend effect, naast het sociale aspect van verbinding met mensen. De locatie kan inhouse bij het bedrijf zijn of een externe locatie. Dit kan in overleg worden gedaan.

Energy Boost

De Energy boost workshop is een inleiding over energiemanagement.

179,00
Basic Energy

De Basic energy training bestaat uit de elementen Herstel en Mindset.

489,00

Andere elementen zijn mogelijk op aanvraag.

Full Energy

In de Full energy training worden alle 6 de elementen behandeld

1395,00

Ontdek hoe je grenzeloze energie kunt creëren met EnerG4life

Het delen van ervaringen en de kennis van ieder mens is een groot voordeel van het leren in groepen. Ook het gevoel van herkenning en erkenning is een mooi bijkomend effect, naast het sociale aspect van verbinding met mensen.

Energy Boost

De Energy boost training is een inleiding over energiemanagement. Deze inspiratiesessie is los te boeken en heeft een tijdbestek van circa 1,5 uur. Het kan gezien worden als kennismaking met Energ4life en als opstapje naar Basic Energy en de Full Energy workshops.

Thema’s die aan bod komen zijn; Oorzaken van laag in energie, verschillende soorten energie bij de mens, de cirkel van invloed (Covey) en gedragsveranderingen. Daarnaast worden er ook een aantal interactieve oefeningen gedaan met de groep, om mensen bewust te maken van de impact van activiteiten en ons brein.

Basic Energy

De Basic Energy training bestaat uit de elementen Herstel en Mindset.

Dit zijn de elementen waaronder de huidige beroepsbevolking het meest te lijden heeft en als fundament fungeert voor de huidige maatschappij om op terug te vallen. Daarbij wordt de kracht van onze gedachten erg onderschat en vinden we herstellen maar iets voor later.

Door hier de basis te leggen, bij deze twee elementen, kan je ervoor zorgen dat er op alle fronten beweging komt. Dat is juist hetgeen wat ik jullie graag wil meegeven, alles is met elkaar in verbinding. 

Het tijdsbestek van deze 2 trainingen is in totaal een half dagdeel (+/-4 uur).

Full Energy

De Full Energy training bestaat uit een drietal halve dag sessies, waarbij we elke keer twee elementen bespreken.

In totaal bespreken we 6 elementen. De elementen zijn gebaseerd op de Blue zones. Tijdens de trainingen zullen er oefeningen gedaan worden. Tevens is bij deze training het boek inbegrepen. In het boek staan opdrachten en geeft het je houvast als naslagwerk.

Het tijdsbestek van deze trainingen is in totaal +/- 12 uur, verspreid over 3 halve dagen.

Energieke handvaten

Ontdek het boek

Buiten de energieke en interactieve workshops is mijn boek ook los te bestellen. In het boek vind je alles terug over de 6 verschillende elementen en bijpassende inspirerende opdrachten.

Via onderstaande link kunt u het inkijk exemplaar bekijken.

Maak verbinding en start jouw pad!

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie over de workshops of andere diensten?

Contact gegevens

Neem contact met mij op en start jou pad naar een energiek leven.

Bel ons

+31 6 22926920

Mail ons

info@energ4life.com

Stuur direct een bericht

Maak verbinding en start jouw pad!

Vul onderstaand uw contactgegevens in.

Ik zal zo spoedig mogelijk contact met u opnemen om de workshop te bespreken.

Maak verbinding en start jouw pad!

Vul onderstaand uw contactgegevens in.

Ik zal zo spoedig mogelijk contact met u opnemen om de workshop te bespreken.

Maak verbinding en start jouw pad!

Vul onderstaand uw contactgegevens in.

Ik zal zo spoedig mogelijk contact met u opnemen om de workshop te bespreken.

Energie

Energie is de brandstof van het leven. Ik noem het dan ook wel levensenergie of levensvreugde. Als je veel energie hebt, is er veelal ook veel levensvreugde aanwezig. Je straalt. Maar hoe houdt je je energie op peil in deze maatschappij? Vandaag de dag zijn we met van alles bezig, we willen een groot sociaal netwerk, we willen er goed uitzien, we willen voldoende sporten, we willen carrière maken en ohja we hebben ook nog een gezin te onderhouden. Tsja kan dat allemaal wel? De energie raakt namelijk toch echt een keer op.

 

Elke gedachte, emotie en gedrag heeft een positieve of negatieve lading op je lichaam en geest. Wij als mens hunkeren voornamelijk naar de positieve energie. Helaas hebben veel mensen te kampen met vermoeidheid. Dit kan een signaal zijn van een verkeerd energiemangement. Stress is hier ook een bekend voorbeeld van en duidt op een onbalans in je lichaam en geest. Om tot voldoende energie te komen is het van belang dat je lichaam en geest in balans is. Het fijne en mooie is dat je zelf je eigen energiebalans deels kan sturen, je hebt niet altijd alles in de hand maar wel een groot deel. In de trainingen zullen we ons gaan focussen op de zes elementen die van invloed zijn op jouw energiebehoefte. De elementen worden verder kort toegelicht. Ik zie energie als Kern, met de zes elementen eromheen. Waarbij de elementen onderling in verbinding met elkaar zijn. Onthoud dat zonder energie je net als een lege telefoonbatterij niet veel kunt doen. Dus alles begint bij energie, voordat je kunt werken aan de andere elementen die je energie nog verder kunnen verhogen. Gun jezelf die energie en levensvreugde en kom in beweging!

Zingeving

Een ander woord voor zingeving is je levensdoel of levensmissie. Ofwel wat geeft jou leven zin? Waar sta je iedere dag voor op? Het merendeel van de mens is niet altijd bezig met zijn levensdoel, sterker nog veel mensen hebben geen idee wat hun levensdoel is. En hoe weet je nu wat jouw eigen zingeving is? Veelal voel je dit in je lichaam, je gaat shinen en stralen als je ermee bezig bent, erover verteld of er over nadenkt.

Vaak kan je dit ook terug herleiden naar wat je als kind graag deed. Het kunnen ook de kleine projecten of doelen in je leven zijn die jouw energie geven om je bed voor uit te komen. Om beter bij je eigen zingeving of IKIGAI, zoals de Japanners het noemen te komen, dien je zelfonderzoek te doen. Zelfonderzoek door middel van het doen van activiteiten en naar je lichaam leren luisteren. Je kunt namelijk niet je zingeving zelf bedenken, je hebt het met name te doorleven en voelen. Bij de training maken we gebruik van een model dat veelal wordt gebruikt om jouw eigen zingeving te ontdekken en ervaren.

Zingeving is een van de meest invloedrijke elementop onze energie.

Herstel

Dit element staat vaak bij veel mensen op de laatste plaats. Rusten, slapen, herstellen en even niks doen, zijn bezigheden die veel mensen zonde van hun tijd vinden. 

Maar juist herstel is zo belangrijk voor jouw eigen energiebalans. We proberen zoveel mogelijk te doen op één dag en alles zo efficiënt mogelijk. Als we dan op slaap kunnen besparen qua tijd, houden we meer tijd over voor de “nuttige”dingen van de dag. Onze omgeving maakt het ook niet makkelijk. Niet alleen slaapgebrek is bij veel mensen aanwezig maar ook het hoofd dat de hele dag aanstaat. We zijn continue aan het denken, piekeren, analyseren en nog een keer overdenken. We hebben circa 60.000 gedachten op een dag en we krijgen meer dan 174 kranten aan informatie binnen. We hebben zoveel prikkels te verwerken dat ons brein dit niet meer aan kan. 

Daarbij gaan we ook nog eens korter slapen zodat ons brein niet kan herstellen. Kortom we maken onszelf ziek en crëeeren een Burn-out als je niet op tijd op de rem trapt. Maar hoe voorkom je dit nu? En wat gebeurt er met je lichaam bij stress of in een burn out?En waarom krijgt de ene persoon een Burn-out en de andere niet bij dezelfde omstandigheden. Op deze vragen komen we tergu in de traininge en we gaan aan de slag met praktische tools en tips. Ook gaan we dieper in op onze slaap en behandelen we effectieve manieren om te herstellen.

Voeding

De Griekse arts Hippocrates had de volgende uitspraak; Laat voeding ons medicijn zijn en medicijn niet onze voeding. Iedereen kent het wel bij een beetje hoofdpijn of spierpijn grijpen we al snel naar een paracetamol. We willen zo snel mogelijk weer de oude zijn. We gaan hier al snel voorbij aan het signaal van het lichaam. Wat wil het lichaam zeggen als je hoofdpijn hebt? Naast het feit dat we graag snel naar de quick fix stappen, vinden we gezond eten ook een hele uitdaging. Het is op dit moment ook een hele jungle aan gefabriceerde suikers en vetten. Hoe blijf je ondanks al die lekkernijen op een gezond gewicht? Hoe weersta je de supermarkt? De mens is de afgelopen jaren alleen maar dikker geworden. Wat heeft het lichaam nu echt nodig om voldoende energie uit voeding te halen? Op al deze vragen gaan we dieper in tijdens de traingen. Ook behandelen we de laatste trends zoals Intermitted Fasting, koolhydraatarm en eiwitrijk eten

We leggen het belang van een stabiele bloedsuiker uit, en het verband met Diabetes Type 2.? Als laatste behandelen we welke voedingsstoffen ons lichaam beïnvloeden en welke op een positieve of negatieve manier ons energieniveau beïnvloeden. Kortom als je meer inzicht wil hebben in je voedingspatroon en daar zoveel mogelijk energie uit wil halen, raadt ik je deze training zeker aan! Je wilt je lichaam toch voeden met de beste producten?

Mindset

Een gezonde en gelukkige geest is van onschatbare waarde en toch behandelen we hem vaak niet zo. Wat is nu een gezonde geest? En wat heeft mindset met je energie te maken? Op deze vraag is geen kort antwoord te geven, maar het komt erop neer dat hoe jij tegen jezelf praat, denkt en voelt, je eigen energie kan verhogen of verlagen. Oftewel als jij boos en afwijzend naar jezelf bent, zal jouw energie niet gaan floreren, maar voel je je eerder futloos en laag in je energie. Onze denkwijze en de manier hoe wij tegen onszelf kijken en denken is van cruciaal belang voor je energieniveau.

Ons brein is mysterieus. Het brein is namelijk neuroplastisch, kort gezegd betekent dit dat onze hersenen deels vormbaar zijn, althans de verbindingen. Het is erg fijn dat ons brein neuroplastisch is, hierdoor kunnen we gedragsveranderingen doorvoeren en onszelf ook dingen aanleren. Hoe je het beste gedragsveranderingen door kunt voeren zullen we uitgebreid bespreken bij de training over dit element. Onze eigen gedachten kun je ook als medicijn zien. Ze zijn onswijs krachtig en kunnen je zelfs beter maken. Het omgekeerde kan ook voorkomen, dat je jezelf ziek praat en denkt. Bij dit element zullen we het gaan hebben over het meest krachtige instrument waarover wij allemaal beschikken, ons brein. We geven praktische tools hoe we ons brein het beste kunnen inzetten zodat deze ons energieniveau verhogen.

Verbinding

Mensen zijn van nature kuddedieren en willen graag onderdeel van de groep zijn. Sterker nog in de oertijd leefde we als kudde en hadden we elkaar nodig om te kunnen overleven. Op dit moment is er een sterke invidualistische kentering aanwezig in de maatschappij. 

Te denken valt aan de vele eenpersoonshuishoudens, het alleen sporten (fitness, hardlopen, wielrennen), het thuiswerken en ga zo maar door. Het is zeker niet erg om dingen ook alleen te doen, alleen we vergeten soms wel eens dat de mens van nature een groepsdier is. In verbinding staan met mensen geeft ons energie en plezier. Sterker nog sociale steun is één van de sterkste berschermende factoren tegen psychische klachten. Ook onderzoeken naar de gevolgen van eenzaamheid leggen het belang van sociale contacten nogmaals bloot. We zien dus wel het belang van sociale connecties in, maar in de praktijk doen we er weinig mee. Daarnaast is het ook van belang om met jezelf in verbinding te zijn. Hoe doe je dit dan? En wat houdt dit in? Dat leg ik je graag uit in mijn training. Ook behandelden we hoe je meer bij jezelf kunt komen en doe je waar jij intern gelukkig van wordt. Kortom kom in verbinding! Dit is ook precies de reden waarom de trainingen uit groepstrainingen bestaan, om onderdeel van die groep te zijn en sociale steun en support te mogen ontvangen.

Beweging

Ons lichaam is ontworpen om te bewegen. Born to run wordt er door veel wetenschappers beweerd. Ik ben het hier helemaal mee eens, met mijn passie voor hardlopen en bewegen.

De kantoortuinen staan alleen vol met bureaus en stoelen. We zitten bijna de gehele dag en onze bilspieren zijn zo zwak dat we hier later problemen mee krijgen.

Maar wat heeft beweging met energie te maken? Het kost toch alleen maar energie? Het klopt dat bewegen energie kost, maar we staan vaak niet stil bij de positieve effecten die beweging op ons lichaam en geest heeft. Waarbij er weer nieuwe energie wordt gevormd. Daarnaast heeft bewegen een grote impact op ons mentale welbevinden. Er zijn wetenschappers die liever mensen in beweging zetten dan een antidepressiva voorschrijven. Bewegen zet het hele lichaam aan, er worden vele processen aangezet. Positieve gevolgen zijn; betere bloedsomloop, vergroting van je longcapaciteit, stimulans op de botopbouw, gunstig effect op de cellen, zenuwen en hormonen en ga zo maar door. De vraag is alleen hoeveel dien je te bewegen en wat voor soort beweging? Met het beoefenen van een krachtsport train je andere spieren en zet je andere processen in het lichaam aan dan bij rustig wandelen of yoga. De vraag waar je lichaam behoefte aan heeft is voor ieder mens uniek, toch is er een rode draad in te vinden die we je graag in de trainingen verklappen. Dus kom in beweging!